Business Analist Vermogensbeheer

17 oktober 2017

Jij zorgt voor de vertaling van de ICT behoeftes van de business naar heldere en bruikbare oplossingen en je bent verantwoordelijk voor een succesvolle implementatie van die oplossingen. De ideale kandidaat heeft ervaring met advieswerk, organisatieinrichtings-vraagstukken en projectmanagement en is bekend met het werkterrein van financiële dienstverlening.

Blue Sky GroupBlue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

De afdeling Informatie Service Management

Als Business Analist Vermogensbeheer maak je onderdeel uit van de afdeling Informatie Service Management (ISM). De afdeling ISM is verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategie, voor de beleidsontwikkeling op het gebied van informatisering voor de hele organisatie en het beschikbaar stellen van een moderne infrastructuur die aansluit bij de behoefte van de bedrijfsvoering. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de automatiseringsdiensten aan de interne en de externe klant (opdrachtgevers).

BSG is in hoge mate afhankelijk van een goed functionerende, moderne technische infrastructuur voor de uitvoering van de operationele processen.

Wij zoeken een Senior Business Analist

Wij zoeken een Business Analist voor het domein Vermogensbeheer die als vertrouwd partner van de business wordt gevraagd vanwege de meerwaarde van zijn of haar advies. Jij bent goed bekend met het werkveld van de business, spreekt de taal en bent goed op de hoogte van marktontwikkelingen in dit gebied. Hoewel jouw aandachtsgebied primair Vermogensbeheer betreft, weet jij goed de verbinding te leggen tussen jouw primaire aandachtsgebied en andere aandachtsgebieden, waaronder Pensioenbeheer.

Jouw belangrijkste taak is het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar heldere en bruikbare oplossingen, inclusief het besluitbaar maken, ontwikkelen en invoeren van die oplossingen. Vaak is IT hierbij een essentieel onderdeel, tegelijk zijn mensen, organisatie en processen daarbij net zo belangrijk. Hiervoor onderzoek, analyseer en adviseer jij over de (her)inrichting van bedrijfsprocessen, applicaties en infrastructuur. Op basis van een behoefte breng jij in kaart welke mogelijke oplossingsrichtingen bestaan en welke impact deze oplossingen hebben in termen van kosten en risico’s, alsook de eenmalige en doorlopende effecten.

Na positieve besluitvorming zorg je ervoor dat de gekozen oplossing wordt vertaald naar concrete specificaties in organisatie-, proces- en architectuurontwerpen. Je zorgt voor een soepele realisatie van de oplossing in de organisatie. Daarnaast heb je voldoende aandacht voor het creëren van draagvlak voor de oplossingsrichting bij de business en voor de organisatorische impact van de oplossing.

Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Informatica, Informatie Management, of Bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als Business Analist. Omdat de Business Analist werkzaam zal zijn voor het domein Vermogensbeheer is ervaring in de financiële dienstverlening en kennis van vermogensbeheer een vereiste.
  • Je beschikt over goede kennis van informatietechnologie en hebt ervaring met architectuur en projectmanagement, je bent een ervaren adviseur en hebt ervaring met organisatie-inrichtingsvraagstukken.
  • Voor een goede invulling van deze functie wordt verwacht dat jij je zelfstandig opstelt en initiatief neemt. Je bent besluitvaardig, toont durf, hebt overtuigingskracht en weet doortastend op te treden. Uiteraard ben je organisatiesensitief. Je spreekt de taal van de business en beschikt over goede samenwerkingsvaardigheden.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is noodzakelijk in deze functie.
  • Je beschikt over een sterk analytisch inzicht en conceptueel vermogen en weet te plannen en te organiseren. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Vanzelfsprekend zoeken wij binnen ons ISM-team naar een prettige en betrokken collega!

Dit is een functie voor 32 tot 40 uur per week.

Solliciteren?

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Sandra Brockhoff, Hoofd ISM, tel. 020 – 4266 263. Voor algemene vragen, of het verzoek om een uitgebreider profiel: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 – 42 66 205. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.