Functioneel analist

30 maart 2017

Op de afdeling Functioneel Beheer Pensioenen bij Blue Sky Group word jij verantwoordelijk voor de technische inrichting van de pensioenadministratie en het ontwikkelen, toepassen en onderhouden van de testmethodes en de testomgeving. Daarnaast word je verantwoordelijk voor het inrichten van de online pensioenplanners. De ideale kandidaat heeft ten minste vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in de pensioen- of verzekeringsbranche, heeft een afgeronde opleiding Actuarieel Rekenaar en is toe aan een nieuwe uitdagende stap.

Wij bieden

Een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

 

Blue Sky Group

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 19 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden. Niet voor niets is het onze ambitie om de beste en leukste pensioenuitvoerder van Nederland te zijn.

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen is verantwoordelijk voor een efficiënte en beheersbare informatiestructuur van de pensioenadministratie en voor het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de bijbehorende informatiesystemen en pensioenprocessen. De werkzaamheden omvatten het uitvoeren van systeemaanpassingen, het beheer en change management van de systemen en functionele ondersteuning met betrekking tot de pensioenadministratie.

Nieuwe pensioenreglementen en wijzigingen in bestaande reglementen, uitvoeringsovereenkomsten en wet- en regelgeving worden volgens een vaste procedure verwerkt in de inrichting van het pensioenadministratiesysteem. Impactanalyses uitvoeren van wijzigingen op de pensioenadministraties en het changemanagement op de systemen vormen een groot deel van de werkzaamheden.

Wij zoeken een Functioneel Analist

In deze brede en zelfstandige functie ben je verantwoordelijk voor:

 • De technische inrichting van de pensioenadministratie(systemen) zodanig dat de reglementbepalingen juist worden verwerkt. Dit betekent dat je technische eisen en wensen formuleert die ertoe leiden dat de pensioenbedragen correct kunnen worden vastgesteld.
 • Het verwerken van de pensioenadministratie en reglementen bij overname van pensioenaanspraken van nieuwe klanten, zodanig dat deze in de pensioenadministratie van BSG passen. Je analyseert de over te dragen gegevens van de vorige uitvoerder en stelt vast of de overgedragen pensioenaanspraken juist zijn.
 • Het opstellen en controleren van impactanalyses, zodat (voorgestelde) wijzigingen op diverse aspecten kunnen worden geanalyseerd.
 • Het ontwikkelen, toepassen en onderhouden van testmethodes en de testomgeving van de pensioenadministratiesystemen om een zo stabiel mogelijk pensioensysteem te verkrijgen.
 • Het inrichten / ontwikkelen van de online pensioenplanners. Je formuleert de functionele en technische wensen en eisen hiervoor en definieert de vast te leggen gegevens en de gewenste interfacing.
 • Het applicatiebeheer van front- en mid-office applicaties, zodat de systemen optimaal afgestemd zijn op de wensen van de organisatie.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding Actuarieel Rekenaar.
 • Je hebt ten minste 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in de pensioen- en/of verzekeringsbranche.
 • Je hebt kennis van de aandachtsgebieden Pensioen en Pensioenadministratiesystemen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen en bouwen van systemen, van programmeertaal en conversiestrategieën en van het beheer van applicaties.
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met project- en kwaliteitsmanagement is een voorwaarde.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, neemt initiatief, maar ook verantwoordelijkheid.
 • Je kent het belang van deadlines, bent flexibel en schrikt niet van stress-situaties.
 • Je bent sociaal en communicatief zeer vaardig en werkt graag in teamverband.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Chris Bergmans, Hoofd Functioneel Beheer Pensioenen, 020 – 4266 267. Voor algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 – 4266 205. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Nienke van Koningsveld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.