Junior Functioneel beheerder

23 juli 2018

Ben je een starter die zich als Junior Functioneel beheerder verder wil ontwikkelen? Functioneer je graag op het snijvlak tussen business en ICT en ambieer je het om diverse applicaties te beheren? Dan is deze vacature wat voor jou!

Blue Sky Group / Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 90.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

Informatie Service Management

Als Junior Functioneel beheerder maak je deel uit van de afdeling Informatie Service Management (ISM). ISM is verantwoordelijk voor informatiemanagement en ICT voor de hele organisatie. Dat betekent dat ISM verantwoordelijk is voor het beschikbaar stellen van een moderne infrastructuur die aansluit bij de behoefte van de bedrijfsvoering om de strategische doelstellingen te realiseren. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de automatiseringsdiensten aan de interne en de externe klant.

Wij zoeken een Junior Functioneel beheerder ISM

Functioneel beheer (FB) is bij BSG decentraal ingericht. FB binnen ISM is verantwoordelijk voor de generieke applicaties, die door meerdere afdelingen worden gebruikt, en de eigen applicaties van ISM. Het betreft hier business software, kantoor software en telefonie. FB is verantwoordelijk voor de operationele afstemming die nodig is met de gebruikers van de applicatie (business), de eigenaar van de applicatie, de afdeling ISM en de leverancier. FB levert gebruikersondersteuning, voert wijzigingen door op de applicatie, stelt testplannen op en kan deze (laten) uitvoeren. FB beheert de applicatie m.b.t. incidenten-, problem-, capacity en security management. FB managet projecten in relatie tot functioneel beheer zelfstandig binnen de kaders.

Wij zoeken een Junior Functioneel beheerder die bijdraagt in het vaststellen van de oorzaak van storingen in de applicaties en zorg draagt voor de juiste oplossing volgens de IT service management processen. Daarnaast het begeleiden van de installatie van nieuwe (complexe) programmatuur en de aansturing van leveranciers bij implementaties en upgrades (testen en accorderen van technische en functionele wijzigingen). Samen met de Senior Functioneel Beheerder ben je verantwoordelijk voor de operationele afstemming die nodig is met de gebruikers, eigenaren en leveranciers van de applicaties binnen de Holding en de afdeling ISM.

Je controleert op correct gebruik van applicaties en het ondersteunen van de collega’s bij het gebruik. Je stemt wensen en mogelijkheden af met de verschillende afdelingen, luistert goed en kunt anderen opleiden / uitleg en instructies geven.

Als businessondersteuner denk je actief mee over toekomstige software en implementeer je nieuwe oplossingen.

  De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Uitvoering geven aan functioneel beheer en gebruikersondersteuning. Je wordt hierin aangestuurd door de Senior Functioneel beheerder.
  • Monitoren wijzigingen: Je inventariseert wijzigingen en zorgt er voor dat ze getest en uitgevoerd worden.
  • Beoordelen van klantvragen en deze op een juiste en effectieve wijze afhandelen binnen de gestelde termijnen.
  • Realiseren van (deel)producten en diensten op basis van procedures, methoden, technieken en regelingen.
  • Bewaken van planningen en voortgang.
  • Coördineren van de uitvoering van operationele werkprocessen.

  Jouw profiel

  • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding in een IT of IV (Informatie Voorziening) richting. Je hebt 0-3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de financiële sector of pensioenbranche.
  • Je hebt kennis van functioneel beheer (BISL).
  • Voor een goede invulling van deze functie wordt verwacht dat jij je zelfstandig opstelt, initiatief neemt en stressbestendig bent.
  • Je bent hands-on, resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren.
  • Uiteraard ben je organisatiesensitief en beschik je over goede samenwerkingsvaardigheden.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Vanzelfsprekend zoeken wij binnen ons ISM-team naar een prettige en betrokken collega!

  Wij bieden

  Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

  Dit is een functie voor 36-40 uur per week.

  Solliciteren?

  Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Sandra Brockhoff, Hoofd ISM, tel. 020 – 4266 263 of Marko Brondijk, Senior Functioneel beheerder, tel. 020 – 4266 264. Voor algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 – 42 66 205. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

  Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.