Junior Medewerker Communicatie

19 januari 2018

Heb jij een afgeronde HBO/WO opleiding (marketing of communicatie) en ga je financiële onderwerpen niet uit de weg? Wil je werken bij een professionele organisatie met korte lijnen en een persoonlijke benadering? Zie je het als een uitdaging om moeilijke materie op het gebied van pensioen toch interessant en begrijpelijk te maken? Kun je snel schakelen, goed organiseren en schrijf je met gemak? Weet je hoe je online kanalen goed kunt inzetten?

Vijf keer ja?....Dan is deze vacature wat voor jou.

 

Wie zijn wij?

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

De afdeling communicatie

De afdeling Communicatie is onderdeel van de afdeling Pensioenbeheer van BSG en bestaat uit zeven medewerkers. Wij werken zowel voor de klanten van BSG als voor BSG zelf. Voor onze klanten verzorgen wij de pensioencommunicatie richting de deelnemers. Doel is het creëren van pensioenbewustzijn bij de (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Voor BSG verzorgt het team zowel de corporate-, marketing-, als arbeidsmarktcommunicatie. Daarnaast hebben wij een belangrijke rol in het verzorgen van de interne communicatie binnen BSG.

De cultuur binnen de afdeling is gericht op verantwoordelijkheid nemen, pro actief handelen, samenwerken en de schouders eronder zetten. Van daaruit worden klanten met passie en resultaatgericht bediend.

Wij zoeken een Junior Medewerker Communicatie

Altijd al willen werken in een interessant speelveld? Waar je niet alleen te maken hebt met klanten maar ook met deelnemers, werkgevers, toezichthouders, vakorganisaties en journalisten? Dan is deze functie wat voor jou. Pensioen staat namelijk meer dan ooit in de belangstelling. Alleen vinden veel mensen pensioen geen aansprekend onderwerp en ervaren dit als complex. Hoe zorg je er dan voor dat de mensen begrijpen wat er precies gebeurt en wat dit voor hen betekent? In deze functie help je mee om pensioen via verschillende kanalen, zoals magazines, digitale nieuwsbrieven, social media etc. helder aan deelnemers uit te leggen. Zodoende deelnemers motiveren om met hun pensioen aan de slag te gaan, dat is precies waar de afdeling Communicatie zich dagelijks mee bezig houdt. Vanwege het vertrek van een collega zoekt BSG een Junior Medewerker Communicatie die helpt bij diverse communicatieactiviteiten.

Je bent verantwoordelijk voor een afwisselend takenpakket. Je gaat werken in een open en collegiale sfeer met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • De verschillende websites up-to-date houden: de juiste informatie op de juiste plek zetten, teksten schrijven en (laten) checken, statistieken volgen en rapporteren.
 • Social media communicatie bijhouden: regelmatig posts plaatsen op de verschillende pagina’s.
 • Het meedenken over en organiseren van workshops en bijeenkomsten, zoals Pensioen In Zicht-dagen of stands op de werkvloer bij diverse klanten.
 • Het bieden van ondersteuning bij het maken van verschillende (digitale) communicatiemiddelen, zoals bijvoorbeeld websites, magazines en nieuwsbrieven.
 • Het onderhouden van het netwerk met de pensioenambassadeurs van het Pensioen Informatie Team en het organiseren van de opleidingsdagen.
 • Het uitzetten van enquêtes en online onderzoeken onder deelnemers en maken van rapportages hiervan.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van communicatie of een gelijkwaardige opleiding.
 • Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring in een communicatiefunctie. Ervaring in de financiële dienstverlening of pensioencommunicatie is mooi, maar geen must.
 • Je bent een creatieve en flexibele collega, die energie krijgt van het samen neerzetten van een mooi resultaat voor de klant.
 • Je hebt interesse in de pensioenmaterie en beschikt over enige kennis van de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening.
 • Je werkt zelfstandig, gestructureerd en nauwkeurig. Je kent het belang van deadlines.
 • Je hebt ervaring met het gebruik van online applicaties en CMS-systemen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een klein team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Solliciteren?

BSG wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aad Groen: 06-17448786. Je sollicitatie kun je sturen naar: agroen@groenvansolinge.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.