Vermogensbeheer Blue Sky Group gaat over naar Achmea Investment Management

Amstelveen, 25 juli 2024 – Blue Sky Group en Achmea Investment Management (Achmea IM) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de vermogensbeheer activiteiten van Blue Sky Group aan Achmea  IM. De verkoop vloeit voort uit de strategische keuze van Blue Sky Group om zich volledig te richten op pensioenbeheer. Met de overgang naar Achmea IM blijft het vermogensbeheer voor de drie KLM pensioenfondsen gewaarborgd en vinden de betrokken medewerkers van Blue Sky Group onderdak in een omgeving die recht doet aan hun expertise en ruimte biedt voor verdere ontwikkeling.

Met het onderbrengen van de activiteiten binnen Achmea IM, wordt voortgebouwd op Achmea IM’s sterke positie als fiduciair vermogensbeheerder in Nederland. Met de toegenomen schaalgrootte worden institutionele beleggers goed bediend bij het vinden van de juiste balans tussen risico, rendement en maatschappij. Dit biedt uiteindelijk ook een gunstig perspectief op toekomstbestendige rendementen voor de pensioendeelnemers van de drie KLM pensioenfondsen.

Tom Bottinga, CEO van Blue Sky Group:

“Met de overgang van onze vermogensbeheer activiteiten, zetten we een belangrijke stap die volgt op de eerder dit jaar aangekondigde focus op pensioenbeheer. Een significant moment na 25 jaar waarin ons vermogensbeheer heeft bijgedragen aan de sterke resultaten van Blue Sky Group. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dit onder de vlag van Achmea IM zullen voortzetten. Daarnaast kijk ik er naar uit met Blue Sky Group als pensioenbeheerder onze sterke uitgangspositie voor de transitie naar de Wet toekomst pensioenen (Wtp) verder uit te bouwen.” 

Caroline Muste-Merks, CEO Blue Sky Group Vermogensbeheer: 

“Het doet ons goed te zien dat onze vermogensbeheeractiviteiten een nieuw thuis vinden bij Achmea IM. Na een zorgvuldig proces is duidelijk geworden dat de toekomst van zowel onze medewerkers als pensioenfondsklanten en hun pensioendeelnemers bij Achmea IM in goede handen is. Onze medewerkers hebben met hun kwaliteit bijgedragen aan de goede resultaten die Blue Sky Group al jaren laat zien, en het is belangrijk dat ze dat ook in de toekomst kunnen blijven doen. We zijn ervan overtuigd dat Achmea IM de juiste partij is om de continuïteit van de dienstverlening aan onze klanten en de verdere ontwikkeling van onze medewerkers te waarborgen."

Maureen Schlejen, directievoorzitter van Achmea IM:

“We zijn zeer verheugd met deze transactie en kijken ernaar uit om de pensioenfondsklanten en vakkundige collega’s van Blue Sky Group Vermogensbeheer te verwelkomen. We hechten veel waarde aan het zorgvuldig beheer van de pensioengelden die overkomen. Door onze schaalgrootte, diepgaande expertise en efficiënte bedrijfsvoering, zijn we in staat om aanzienlijke waarde te creëren voor onze nieuwe klanten. We richten ons daarbij op innovatie en de Wtp transitie. Deze overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van Achmea IM.”

De afronding van de verkoop wordt voor het einde van dit jaar verwacht. De verkoop is afhankelijk van goedkeuring door de relevante toezichthouders en advies van de betrokken ondernemingsraden van Achmea IM en Blue Sky Group.

Over Blue Sky Group

Blue Sky Group is specialist op het gebied van pensioenuitvoering en verzorgt met circa 250 medewerkers de uitvoering van collectieve pensioenregelingen voor circa 200.000 deelnemers. Ook beheert het bedrijf voor een deel van haar klanten een vermogen van ruim € 25 miljard. Klanten zijn de pensioenfondsen van KLM, Philips Pensioenfonds, Mars Pensioenfonds, Pensioenfonds SNS REAAL, Beroepspensioenfonds Loodsen, IFF Pensioenfonds, Staples Pensioenfonds en Nedlloyd Pensioenfonds.

Over Achmea Investment Management

Gebaseerd op onze diepgewortelde pensioenkennis en gedreven door onze coöperatieve identiteit creëren wij impact met fiduciair management, vermogensbeheer en klanten. Onze missie is: meer vermogen voor later in een betere wereld. Als coöperatieve vermogensbeheerder werken wij samen met klanten aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. Door onze omvang bieden wij toegang tot kostenefficiënte vermogensbeheer oplossingen, en een platform voor kennisdeling en gezamenlijke impact. Met ruim 350 betrokken medewerkers beheren wij voor klanten een vermogen van € 190 miljard (stand per 31 december 2023).

-----------------------------------------------------------------

Voor vragen aan Blue Sky Group kan contact worden opgenomen met:

Geert Pielage
Geert.pielage@cffcommunications.nl
06 50999343 

Of 
communicatie@blueskygroup.nl 

Voor vragen aan Achmea kan contact worden opgenomen met: 
Fleur Bello
Fleur.bello@achmea.nl
06 31749350