Performance & Risk Analyst

1 februari 2018

Performance & Risk Analyst

Heb jij passie voor pensioenen en wil jij graag in een professionele beleggings- omgeving werken? Ben jij sterk met cijfers en heb jij een scherpe analytische blik? Ga jij uitdagingen niet uit de weg en pak jij complexe vraagstukken proactief aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij?

Blue Sky Group is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

 

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, Total, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 22 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden. Niet voor niets is het onze ambitie om de beste en leukste pensioenuitvoerder van Nederland te zijn.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een jong en dynamisch team met veel mogelijkheden voor eigen invulling van jouw werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

De afdeling Performance & Risk

De afdeling Performance & Risk bestaat uit een team van zeven enthousiaste professionals die samen verantwoordelijk zijn voor financieel risicomanagement, operationeel risicomanagement van processen binnen Vermogensbeheer en de performancemeting van de beleggingsportefeuilles van onze klanten.

Wij zoeken een Performance & Risk Analyst

Voor de aanvulling van het huidige team zijn we op zoek naar iemand met een achtergrond op het gebied van risicomanagement. Samen met jouw collega’s voer je analyses uit om beleggingsbeslissingen te evalueren en geef jij onze klanten inzicht in het rendement en de risico’s van hun portefeuilles. In deze functie ga jij je voornamelijk richten op:

 • Maken van risicoanalyses en dashboards om klanten meer inzicht te geven in de financiële risico’s
 • van hun portefeuilles (bv scenario analyses);
 • Uitvoeren van controles op beleggingsrestricties van klanten;
 • Verder ontwikkelen van het raamwerk om operationele risico’s van processen binnen Vermogensbeheer inzichtelijk te maken en te beheersen;
 • Meewerken aan periodieke rapportages op het gebied van performance en risk voor klanten en regelgevers;
 • Ondersteunen van senior collega’s bij projecten voor de verdere verbetering van risicomanagement, investment compliance en performancemeting;
 • Schrijven van evaluatierapporten over het beleggingsbeleid.

Jouw profiel

Jij bent een gemotiveerde professional met aantoonbare interesse in de beleggingswereld. Wij zoeken een collega die in teamverband wil samenwerken, iemand met een proactieve instelling die niet bang is voor deadlines. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent commercieel ingesteld en durft een onafhankelijke mening te geven. Je bent in staat om risico’s op heldere wijze inzichtelijk te maken en hier (op termijn) ook over te adviseren in klantvergaderingen.

Verder heb je:

 • 2-4 jaar werkervaring binnen institutioneel vermogensbeheer op een positie gericht op financieel en/of operationeel risicomanagement. Additionele kennis van performancemeting is een pré;
 • Een afgeronde kwantitatieve academische opleiding (economie, finance, exacte wetenschappen);
 • Interesse om te investeren in een relevante vervolgopleiding (FRM of CFA);
 • Een DSI registratie of ben je bereid deze te halen;
 • Kennis van en interesse in diverse beleggingscategorieën en –producten. Ervaring met illiquide beleggingscategorieën is een pré;
 • Goed ontwikkelde IT-vaardigheden (Excel VBA);
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Ron Thijssen

Ron Thijssen

Hoofd Performance & Risk

Solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ron Thijssen, Hoofd Performance & Risk,    020 – 4266 269. Voor algemene vragen: Nienke van Koningsveld, P&O Manager, 020 – 4266 205. Je sollicitatie kun je sturen naar solliciteren@blueskygroup.nl t.a.v. Nienke van Koningsveld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs. Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.