Projectleider / Senior Functioneel Analist

14 november 2017

Je bent als projectleider verantwoordelijk voor de meer complexe projecten van de afdeling Functioneel Beheer. Als meewerkend voorman stuur je het team van zes Functioneel Analisten aan. De ideale kandidaat heeft vijf tot tien jaar relevante werkervaring en is een ervaren projectleider.

Blue Sky Group

Blue Sky Group (BSG) is een onafhankelijke, professionele organisatie die zich toelegt op het adviseren en ondersteunen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Onze dienstverlening strekt zich uit over alle activiteiten die van belang zijn bij het vormgeven, uitvoeren en beheren van een pensioenregeling. Het leveren van kwaliteit staat hierbij centraal.

Op ons kantoor in Amstelveen verzorgen wij met ongeveer 160 medewerkers pensioenuitvoering, bestuursondersteuning, fiduciair vermogensbeheer en adviesdiensten voor de pensioenfondsen van grote, vaak internationale ondernemingen, waaronder KLM, Staples, IFF en SNS Reaal. Wij hebben circa 100.000 deelnemers in de administratie en beheren een vermogen van ongeveer € 21 miljard.

Het is onze overtuiging dat tevreden en gemotiveerde medewerkers aan de basis staan van een hoogwaardige dienstverlening. Als werkgever willen wij dan ook graag een inspirerende en uitdagende werkomgeving bieden.

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen

De afdeling Functioneel Beheer Pensioenen is verantwoordelijk voor een efficiënte en beheersbare informatiestructuur van de pensioenadministratie en voor het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de bijbehorende informatiesystemen en pensioenprocessen. Nieuwe pensioenreglementen en wijzigingen in bestaande reglementen, uitvoeringsovereenkomsten en wet- en regelgeving worden volgens een vaste procedure verwerkt in de inrichting van het pensioenadministratiesysteem. Het uitvoeren van impactanalyses en het changemanagement op de systemen vormen een groot deel van de werkzaamheden.

De afdeling bestaat uit een team van 5 Functioneel Beheerders, een team van 6 Functioneel Analisten, een Kwaliteitsmedewerker en de Manager van de afdeling. Als gevolg van een interne promotie zijn wij op zoek naar een Senior Functioneel Analist.

Wij zoeken een Senior Functioneel Analist

Door jouw inspirerende en coachende manier van werken laat je het team groeien. Je zorgt er samen met het team voor dat de werking van de systemen geoptimaliseerd zijn en blijven, waardoor implementaties en changes nog efficiënter en effectiever kunnen worden uitgevoerd en de klanttevredenheid verder stijgt.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Senior Functioneel Analist zijn:

  • Aansturen, coachen, ontwikkelen en beoordelen van de Functioneel Analisten;
  • Projectleider van de technische implementaties voor nieuwe klanten en de meer complexe projecten van de afdeling; daarbij hoort het (laten) opstellen van projectplannen, het rapporteren over de voortgang, het aansturen van projectmedewerkers en het afronden binnen de afgesproken kaders;
  • Intern afstemmen van de werkvoorraad van de afdeling Functioneel Beheer Pensioenen;
  • Ondersteunen van de manager van de afdeling.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische (beta)opleiding, eventueel aangevuld met de opleiding Actuarieel Rekenaar/Actuarieel Analist.
  • Je hebt 5 tot 10 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een pensioenuitvoerder of een pensioenverzekeraar.
  • Je hebt kennis van en ervaring met het ontwerpen en bouwen van administratieve systemen in de financiële dienstverlening, van programmeertaal en conversiestrategieën en van het beheer van applicaties. Ervaring met pensioenadministratiesystemen is een pre.
  • Je hebt ten minste 5 jaar ervaring als leidinggevende/projectleider. Als projectleider voel jij je verantwoordelijk voor het eindresultaat, weet je hoe je weerstand ombuigt en mensen enthousiasmeert en meekrijgt.
  • Competenties: zelfstandig werkend, initiatief nemend, resultaatgericht, flexibel, stressbestendig, besluitvaardig, durf, overtuigend en doortastend, organisatiesensitief, samenwerken, verbindend.
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dit is een functie voor 32 – 40 uur per week.

Wij bieden

Een afwisselende baan met veel mogelijkheden voor eigen invulling van het werk. Een prima salaris binnen een professionele organisatie waar zaken goed geregeld zijn. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen

Solliciteren?

BSG wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter van Solinge: 06-3005 6662. Je sollicitatie kun je sturen naar: pvansolinge@groenvansolinge.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Noot voor bureaus: kandidaten die worden aangeboden door werving- en selectiebureaus zullen vooralsnog niet in behandeling worden genomen. Werving- en selectiebureaus die deze vacature ongevraagd overnemen, worden uitgesloten van samenwerking voor minimaal een jaar.